Nye danske sofaer

Er jo efterhånden lidt af en sofa entusiast og lurer altid med på hvad der kommer af nye designs, både Danmark og udland. De danske brands som Menu, Muuto og Normann Copenhagen synes jeg gør det super godt for tiden og det er jo ret sjovt, som de alle er gået fra at hovedsageligt designe boligtilbehør, til også at bevæge sig ind i møbelbranchen. Vil fremhæve nogle af de nyere sofaer, for selv om jeg sagtens kan drømme mig til en poetisk Finn Juhl eller en klassisk Arne Jacobsen sofa, så synes jeg de nye sofaer fortjener noget opmærksomhed. Det er ikke sofaer som nødvendigvis vil finde vej til min egen stue men synes alle har noget interessant og anderledes over sig.

Under min studietid på Danmarks Designskole havde jeg et halvt års praktik hos Menu a/s og synes det har været ret interessant at se deres udvikling gennem de sidste par år. De har været super dygtige til at forny sig selv.

Sofaen “Lounge” designet af Rui Alves er simpelthen så fin synes jeg. Ikke just en slænge sofa, men fin i et stort køkken alrum, en entre eller til erhverv.

Lounge-sofa-menu
Lounge-sofa-back-menu

Danske Muuto synes jeg også gør det ganske fint med sofaerne “Soft Blocks” af Petter Skogstad og “Oslo” af Andersen & Voll. Petter Skagstad er iøvrigt en del af Andersen & Voll tegnestuen. To meget forskellige sofaer i både komfort og udtryk.

soft_blocks_Muuto
Oslo_Sofa-Muuto

Normann Copenhagen er kommet med en helt nye sofa kaldt “Era”. “Era” vandt German Design Award ”Special Mention” 2015. Sofaen “Onkel” er så fin med sine mange anderledes detaljer og retro udtryk i ny fortolkning. Begge sofaer er designet af Simon Legald.

Era-sofa-NormannCopenhagen
Onkel-sofa-NormannCopenhagen

Versus er et møbelfirma og er især stærke i polster møbler. De laver altså nogle ret fantastiske sofaer og ofte meget anderledes i deres design. Synes sofaerne “Basset” og “Macaroon” designet af duoen Iskos-Berlin er ret sjove i deres udtryk.

macaron-sofa-versus Basset-sofa-versus

Alle sjove og anderledes sofaer fra danske brands, men desværre er ingen af disse fantastiske sofaer, rent faktisk designet af en dansker. Tror jeg må komme med et indlæg omhandlende danske sofa designere, vi er måske ikke så mange når det kommer til stykket 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s